PLDM lansează acţiunea „Dosarul guvernării comuniste"

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) lanseaza actiunea „Dosarul guvernarii comuniste". Presedintele formatiunii, Vlad Filat, a declarat luni, 8 decembrie, intr-o conferinta de presa ca scopul actiunii este a deconspira erorile Partidului Comunistilor in anii de guvernare. Rezultatele campaniei vor fi anuntate la sfarsitul anului in curs, transmite Info-Prim Neo.

„Timp de opt ani, prin intermediul mijloacelor de informare in masa subordonate autoritatilor, prin manipulari ieftine, comunistii au facute lucruri grave care au afectat tara, iar aceste greseli nu sunt cunoscute de cetateni", a mentionat Vlad Filat.

„Vom insera in acest dosar fapte, decizii ale guvernarii, legi, ordine care au avut un impact direct in raport cu cetatenii", a mai spus presedintele PLDM.

Cu referire la alegerile parlamentare din 2009, Vlad Filat a declarat ca PLDM va veni cu un program model ancorat la realitati, cu un mesaj clar si energic. „In scurt timp vom propune societatii oferta noastra electorala, cu noi solutii politice, economice si sociale , pentru a transforma R. Moldova intr-o tara moderna, democratica, dinamica, capabila sa ofere cetatenilor sai conditii de viata la standarde europene", a precizat liderul PLDM

Potrivit prim-vicepresedintelui PLDM, Alexandru Tanase, „Dosarul guvernarii comuniste" va fi un instrument care va arata ce trebuie sa intreprinda PLDM si celelalte formatiuni de opozitie dupa alegerile parlamentare din 2009.

La dispozitia opiniei publice va fi pusa o linie fierbinte. Fiecare cetatean va putea apela si prezenta informatii utile pentru a determina starea de lucru intr-un domeniu sau altul. Informatii vor fi asteptate si prin mail. Adresa electronica va fi anuntata in curand, a spus Alexandru Tanase.

„Consideram ca in secolul XXI nu mai este loc pentru manipulare, oamenii trebuie sa decida singuri pentru cine voteaza. Or, pentru a putea face o alegere corecta, este necesar sa fie informat. Acest raport va constitui acea sursa de informare pentru cei care vor ca in 2009 sa aiba loc o schimbare a vietii", a declarat prim-vicepresedintele PLDM

Potrivit conducerii PLDM, formatiunea are circa 25 mii de membrii. La 8 decembrie marcheaza 1 an de activitate.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost constituit in urma Congresului care a avut loc la 8 decembrie 2007, la Chisinau. La Congres au participat circa 600 de delegati. Vlad Filat a mentionat in deschiderea Congresului ca aparitia unui nou partid este justificata de absenteismul masiv al cetatenilor la actul electoral, de numarul mare al indecisilor - fapte ce dovedesc ca exista categorii sociale largi, care nu se regasesc in actualele partide politice din R. Moldova. PLDM este un partid politic de orientare liberal-democrata, cu vocatie populara, care militeaza pentru edificarea statului de drept, democrat si modern, in conformitate cu principiile generale ale Constitutiei R. Moldova, declara atunci liderul formatiunii.

www.azi.md