fbpx

Actuala putere nu are nicio legitimitate în fața poporului

În legătură cu ultimile evoluții de pe scena politică, Partidul Liberal Democrat declară că Republica Moldova nu are la momentul de față autorități centrale care să îi asigure stabilitatea și securitatea națională și care să reprezinte și să apere nevoile reale ale cetățenilor.

Președintele Igor Dodon se comportă ca o slugă a intereselor străine, sfidând, în mod fățiș,Constituția și legile țării. Ultimele dezvăluiri legate de finanțarea din afară a PSRM, în care Dodon apare ca figură centrală, îl pun pe șeful statului sub semnul ilegitimității, iar singura soluție rezonabilă pentru el este să își dea demisia de onoare și să lase justiției deplina libertate de acțiune.Guvernul Chicu, instlat de coaliția PSRM-PDM, și-a demonstrat, mai ales pe durata stării de urgență, totala incapacitate de a gestiona treburile statului și de a face față problemelor cu care se confruntă Republica Moldova.

Parlamentul își schimbă configurația de la o zi la alta, în funcție de poftele și interesele personale ale oligarhilor Plahotniuc și Șor, dați în căutare internațională, dar care își conduc “de la distanță” grupurile parlamentare.

Procurorul general dezvăluie faptul că fostul și actualul lider neformal al Democraților (ortodocși sau transfugi), Vlad Plahotniuc, cel care s-a erijat în postura de gropar al PLDM, este principalul beneficiar al miliardului furat. Prin urmare, acesta trebuie adus în țară și deferit justiției. Aceeași soartă trebuie să o aibă și Ilan Șor pentru rolul său determinant în operațiunea de devalizare a băncilor. Fără acest act de justiție, actuala putere nu are nicio legitimitate în fața poporului.

Astfel, se va termina și cu manipularea opiniei publice la care s-au dedat ani de zile cei din PDM și PSRM care, simțindu-se cu musca pe căciulă, au adus învinuiri nefondate Partidului Liberal Democrat din Moldova.

PLDM își reafirmă atașamentul față de principiile statului de drept, de valorile europene și de obiectivul de integrare a Republicii Moldova în spațiul comunitar. Integrarea în Uniunea Europeană este șingura soluție pentru a scăpa țara de hoți, de trădători și de corupție.

Biroul de presă al PLDM