fbpx

PLDM a lansat o platformă de comunicare cu diaspora

PLDM a lansat o pagină web dedicată comunicării cu moldovenii plecați peste hotare. Pe noua platformă de comunicare fiecare cetățean al Republicii Moldova, din orice colț al lumii, va putea să se înregistreze și să afle care sunt cele mai apropiate secții de votare, dar și să-și lase opiniile sale referitoare la problemele și soluțiile pentru țară sau localitatea de baștină.

”Am decis să construim o punte digitală spre conaționalii noștri plecați în străinătate pentru a fi mai aproape de ei, pentru a-i asculta și a-i integra în procesele politice de acasă. Punem la dispoziția disporei acest instrument virtual pentru a crea o relație autentică cu ea, pentru a le acorda toată atenția și sprijinul necesar. În opinia noastră diaspora merită o reprezentare proporțională pe listele electorale. Actualmente instituțiile de stat nu furnizează informații depline privind numărul de alegători din afara țării. Astfel, noi ne-am propus să eliminăm carențele procesului de înregistrare prealabilă pentru ca la următorul scrutin să participe la vot un număr cât mai mare de cetățeni de ai noștri”, a spus inițiatorul proiectului, vicepreședintele PLDM, Iulian David.

Pagina are o structură ușor de navigat, integrează o hartă interactivă a lumii, care permite utilizatorului identificarea locației și furnizarea informației de interes.

Platforma de comunicare PLDM – Diaspora poate fi accesată aici: diaspora.pldm.md