fbpx

Candidaţii PLDM au câştigat 48 de primării, inclusiv în oraşele Leova, Telenești şi Şoldăneşti

În rezultatul celor două tururi de scrutin local, Partidul Liberal Democrat din Moldova a obținut 48 de mandate de primar, 66 de consilieri raionali, precum și consilieri locali în 220 de unități administrativ-teritoriale. Dintre primarii aleși în turul doi, trei candidați liberal-democrați au obținut victorii în oraşele Leova, Șoldănești și Telenești. În total, la alegerile locale generale din 20 octombrie și 3 noiembrie 2019, pentru candidații PLDM au votat peste 150 000 de alegători din toată țara.

Vicepreşedintele PLDM, Alexandru Bujorean a fost votat la Leova de 1 817 cetățeni (61,91%). Este membru al PLDM de la fondarea partidului în 2008. A activat în calitate de secretar politic al OT Leova, iar din 2011 a fost ales în calitate de Președinte al Organizației Teritoriale Leova a PLDM. De două ori a fost ales consilier local și raional, iar în anii 2011-2016 a deținut funcția de Reprezentant al Guvernului în raionul Leova.

Vadim Lelic, primarul din ultimii 12 ani al orașului Telenești, este câștigătorul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din acest oraș, acumulând voturile a 50,99% dintre alegători (1620 voturi). Astfel, el va exercita cel de-al patrulea mandat de primar la Telenești. Vadim Lelic a absolvit Facultatea de Istorie și Psihologie a Universității Pedagogice „Ion Creangă” din Chișinău.

Alexandru Tinică a fost ales primar al or. Șoldănești cu voturile a 1 204 alegători (57,39%). El este președintele OT a PLDM din acest raion și s-a aflat în fruntea administraţiei or. Şoldăneşti timp de două mandate. Alexandru Tinică este de profesie medic-chirurg şi, după absolvirea Institutului de Medicină din Chişinău, a activat în instituţiile curative din raionul Şoldăneşti.

După publicarea rezultatelor finale, Președintele PLDM, Tudor Deliu, a mulțumit membrilor staff-urilor și tuturor alegătorilor care au acordat încerede candidaților liberal-democrați și i-a felicitat pe colegii săi de partid care au devenit sau re-devenit aleși locali:

“Mulțumesc membrilor staff-urilor electorale ale PLDM pentru munca depusă în aceste alegeri. Felicitări  primarului de Leova, Alexandru Bujorean, primarului de Telenești, Vadim Lelic, primarului de Șoldănești, Alexandru Tinică! Felicitări tuturor primarilor liberal-democrați din cele 48 de primării și tuturor consilierilor noștri din cele 220 de orașe și sate. Greul pentru voi abia începe, dar împreună vom gestiona treburile publice cu pricepere și dăruire. Împreună facem viața mai bună!”, a spus Tudor Deliu.

De menționat faptul că, deși toate sondajele efectuate înainte de alegeri dădeau liberal-democraților zero șanse, datorită unei campanii inteligente și a oamenilor de calitate pe care i-a propus ca și candidați, PLDM a reușit performanța de a se situa, ca rating politic, imediat după ACUM-iști, democrați și socialiști.

 

Biroul de presă al PLDM