fbpx

Igor MOLDOVAN

Anul nașterii – 1982
Profesia – jurist

 1. Soroca, oraș-exemplu în Republica Moldova: în Soroca putem implimenta modelul optimal de organizare a orașelor din ziua de azi. Cu cât mai bine vom formula întrebările, cu atât mai multe fonduri vom putea atrage. Am putea deveni un magnet pentru moldovenii plecați în străinătate, cei care își doresc să se întoarcă într-un loc unde pot pune lucrurile în mișcare.
 2. Soroca, un oraș al cartierelor: Soroca e acolo unde trăiesc oamenii – în cartiere. Sunt lucruri de care e nevoie peste tot: parcuri, iluminat stradal, locuri de joacă pentru copii, piețe și magazine în apropiere. Pentru cartierele de la marginea orașului trebuie să asigurăm o conexiune bună cu centrul orașului, dar și străzi asfaltate, trotuare, utilități publice și spații verzi.
 3. Infrastructura care conectează oameni: este nevoie de investiții coerente în transportul în comun (accesibil! punctual! previzibil!) și în infrastructura pentru biciclete. Fiecare bicicletă pe stradă în plus înseamnă o mașină în trafic în minus. Soroca are nevoie de un program de regenerare urbană. Grija față de locuitorii orașului este cheia către un oraș activ, sigur, durabil și sănătos! Realizarea unui plan de mobilitate urbană durabilă înseamnă “planificare pentru oameni”.
 4. Un oraș al tuturor generațiilor: copiii din creșe și grădinițe merită mai mult personal și mai multe dotări. Elevii merită săli de sport și condiții mai bune în școlile lor. Studenții trebuie tratați ca o resursă importantă pentru un oraș ce își dorește a fi dinamic și atractiv. Putem găsi căi mai bune pentru a implica elevii și studenții în deciziile administrației.
 5. Soroca verde și curată: din prima zi a mandatului meu stația de epurare a apelor uzate și sistemul de management al gunoiului sunt prioritățile numărul unu. Salubrizarea orașului, mai ales în cartiere, va deveni prioritatea numărul doi. Acolo unde am locuit peste hotare am văzut soluții extrem de simple și foarte eficiente pentru soluționarea rapidă și cu mici costuri ale celor două probleme.
 6. Soroca, oraș accesibil pentru toți: voi soluționa problema accesibilității orașului Soroca pentru toate categoriile de persoane cu mobilitate redusă, printre care părinți cu copii mici în cărucior, persoane în etate, persoane cu deficiențe fizice, de vedere și de auz. Un oraș este accesibil atunci când toți oamenii pot cu ușurință:
 • să meargă cu transportul public la serviciu.
 • să se plimbe pe străzi și să intre în clădirile publice.
 • să obțină informații pe care le pot înțelege.
 1. Un oraș al culturii: instituții culturale precum Teatrul „Veniam Apostol” trebuie susținute cu mai mult respect pentru artiștii lor. Soroca nu are viitor fără o prezervare mai demnă a trecutului sau. Soluții (și fonduri) vor fi găsite la nivel local în colaborare creativă cu instituțiile raionale, naționale și europene.
 2. Administrație eficientă, digitală și aproape de oameni: primăria Soroca are nevoie de o reformă profundă. Majoritatea problemelor cu care se confruntă sorocenii sunt doar simptomul unor instituții disfuncționale. Vreau să clădesc administrația mea pe un fundament nou: o nouă cultură organizațională, bazată pe colaborare, nu ierarhie; funcționari publici care tratează cetățeanul ca un client, nu ca un petiționar; eficientizarea serviciilor prin digitalizare. Voi stopa risipirea banilor publici în scopuri personale sau ale firmelor de partid. Voi introduce măsuri de transparență fără precedent și voi avea zero toleranță față de corupție.

Lista consilieri

Moldovan Igor

Lesco Artur

Ciuvaga Victor

Spoialo Nina

Revenco Arcadie

Panici Irina

Bădărău Mihail

Voleac Lilian

Deveatîi Cristina

Marciuc Grigore

Pînzaru Mihail

Andriuță Violeta

Ursachi Vitalii

Gorpin Nadejda

Atamanenco Serjiu

Borș Alina

Bădărău Eleonora

Purici Constantin

Mazur Natalia

Spataru Nicolae

Vovc Aliona

Ciumac Ana

Vîsoțchii Svetlana

Munteanu Anatolie

Tomac Aurelia

Mîțu Mihai

Printeaza pliant