fbpx

Primarii PLDM susțin noul Guvern

Mai mulți primari care fac parte din echipa Partidului Liberal Democrat (PLDM) au venit astăzi în fața Parlamentului alături de aleșii locali care și-au exprimat  susținerea pentru Guvernul Maiei Sandu.

Președintele PLDM, fostul deputat Tudor Deliu a ieșit cu un discurs în fața edililor pe care l-a început cu o poezie adresată democratului Vladimir Plahotniuc:

E trist să ai o țară-ndurerată / E trist să fii în țara ta străin / Când un bandit la toți închide poarta / Și se dorește a fi aici stăpân.

„Reiterăm poziția aleșilor locali ai PLDM, prezenți aici în mare parte, de susținere a autorităților noi alese. În R. Moldova lucrurile au degradat până la infinit. Sunt puse în pericol valorile și principiile statului de drept. În capul mesei nu mai stă legea, ci stau „zakoanele” bandiților, care au acaparat instituțiile statului. Plahotniuc și PD sunt bolnavi de putere. Ei cred că au privatizat R. Moldova”, a declarat Deliu.

Acesta a făcut un apel către aleșii locali care i-au fost discipoli la Academia de Administrație Publică: „lăsați culorile politice într-o parte, gândiți-vă la culoarea țării, lăsați orgoliile și demonstrați că aveți verticalitate. Atunci, la lecții vă învățam că nicio persoană, niciun partid nu trebuie să exercite puterea în nume propriu”.

Președintele PLDM i-a îndemnat și pe cetățeni să iasă la protestul de duminică.

„Treziți-vă, oameni buni. Parlamentul și Guvernul sunt exponenții noștri. Noi i-am ales. Ei ne reprezintă și nu cei care astăzi încearcă să perturbeze activitatea statului. Ei trebuie judecați pentru uzurpare de putere. Nu e timpul de pierdut, e timpul să ne trezim. Ieșiți duminică la marșul poporului, iar poporul suntem noi. Izbândă și Dumnezeu să ne ajute”, și-a încheiat mesajul Tudor Deliu.

Sursa: TV8