fbpx

Marcel Snegur: Experiența acumulată mă motivează să lupt pentru un nou mandat

Marcel Snegur a fost ales primar în comuna Parcova, raionul Edineț, în anul 2011 pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova. Timp de opt ani, de când este în fruntea comunității, și-a exercitat meseria cu dedicație și a implementat diverse proiecte în valoare totală de 15 mil. lei. Cu verticalitate și curaj, și-a onorat promisiunile făcute în fața cetățenilor, care îl caracterizează ca pe un om responsabil, onest și un bun gospodar. Marcel Snegur spune că este decis să continue șirul lucrurilor frumoase pentru oamenii din  localitate.

  1. Domnule Snegur, aveți un stagiu impresionant la cârma primăriei, ceea ce înseamnă că ați cucerit încrederea oamenilor. Cum trebuie să fie un primar bun?

Da, de opt ani sunt la cârma primăriei comunei Parcova și în tot acest răstimp, am depus eforturi considerabile pentru rezolva problemele stringente cu care se confruntă sătenii mei din ambele localități ale comunei. Am simțul responsabilității, așa am fost educat, și de aceea  întotdeauna am încercat să-mi fac datoria așa cum se cuvine.

Un primar este fața localității, el trebuie să cunoască legislația în vigoare, să fie un gospodar desăvârșit și un bun manager. Trebuie să fie mereu în căutare, să aibă mintea deschisă, să aplice la diverse proiecte pentru a atrage investiții și a crea condiții decente de viață în comună. De asemenea, consider că un ales local trebuie să reprezinte destoinic formațiunea politică pe listele căruia a candidat la funcția de primar și să aibă o comunicare corectă și explicită cu oamenii.

  1. Ce ați reușit să realizați pentru cetățeni?

 Fără modestie, pot să spun că, în perioada a două mandate de primar al comunei Parcova, am realizat destul de multe. Voi enumera doar câteva lucruri care au contribuit la modernizarea comunei: alimentarea cu apă potabilă a localității Fântâna Albă; reabilitarea edificiilor Caselor de Cultură din satele Parcova și Fântâna Albă; renovarea și termoizolarea, conform standardelor europene, a clădirii Gimnaziului “Mircea Bologa”; renovarea Grădinițelor de copii “Andrieș” și “Ghiocel”, din ambele localități ale comunei; reabilitarea cazangeriilor la edificiile preșcolare și școlare, cu montarea centralelor termice autonome pe biomasă; reamenajarea gimnaziului din Fântâna Albă în Școală sportivă; deschiderea Casei de Creație a copiilor în incinta Casei de Cultură Parcova; reparația și amenajarea a două biblioteci publice în comună; reparația drumurilor locale din satele comunei; reconstrucția clădirii publice din Fântâna Albă cu reorganizarea în continuare în Casă-muzeu.

  1. Care a fost rolul PLDM în realizarea obiectivelor îndeplinite?

PLDM a jucat un rol important în școlarizarea și formarea mea ca lider politic. Sunt recunoscător tuturor acelor colegi de partid care au dat dovadă de caracter și profesionalism. Datorită echipei puternice de partid, de-a lungul timpului am învățat să scriu proiecte și am căpătat experiență în obținerea finanțărilor considerabile pentru modernizarea comunei Parcova. În perioada când PLDM se afla la guvernare, am reușit să implementez proiecte importante de dezvoltare a localităților comunei. Cu siguranță, PLDM va reveni în forță și împreună vom continua să realizăm proiecte frumoase pentru societate, deoarece este un partid care pune în prim plan interesul cetățeanului.

  1. Mulți primari și consilieri ai PLDM au fost ”somați” să părăsească partidul și să adere la PDM. Asupra Dvs. au fost exercitate presiuni? Cum ați făcut față?

Presiuni au fost și persistă în continuare. În ultima perioadă, aceste presiuni se acutizează, în special asupra colegilor mei – consilierii locali. Scopul este unul meschin, de a bulversa ședințele  consiliilor, de a vota contra, de a nu permite promovarea și implementarea proiectelor benefice localităților noastre, cum ar fi: iluminarea stradală, procurarea și instalarea a două terenuri de joacă pentru copii în ambele sate, dezinfectarea fântânilor arteziene și de mină din comună, în scopul protejării sănătății băștinașilor. Din păcate, aceste presiuni se răsfrâng negativ asupra cetățenilor din comună, deoarece se pierde timp, iar proiectele de dezvoltare stagnează. Vreau să cred că în RM sunt oameni cu principii și sunt sigur că în satele comunei noastre, oamenii ne susțin în proiectele propuse. De aceea, eu și echipa mea facem față provocărilor, datorită susținerii masive a localnicilor, dar și a colegilor de partid.

  1. Sunteți președinte al Asociației Aleșilor Locali ai Partidului Liberal Democrat. Ce înseamnă această funcție pentru Dvs.?

 În anul 2017 am fost ales președinte al Aleșilor Locali ai PLDM, iar responsabilitatea mea acum este dublă. Ca lider al acestei organizații, trebuie să dau dovadă de curaj și profesionalism și, totodată, să îndemn colegii mei să fie hotărâți în activitatea pe care o desfășoară.

  1. Intenționați să mai candidați pentru un mandat de ales local? De ce?

 Desigur, intenționez să mai candidez, deoarece îmi iubesc satele și sătenii mei și îmi doresc să continui realizările frumoase. Având în continuare puterea și plăcerea de a munci în acest domeniu, dar și experiența acumulată, ar  fi păcat să nu le împărtășesc profesionist cu sătenii mei. Pentru următorul mandat am planuri concrete și ambițioase: amenajarea parcurilor publice moderne în ambele sate, cu terenuri de joacă pentru copii, zone de odihnă și de sport; reamenajarea clădirii fostei băi publice din centrul s. Parcova în Muzeul satului; reamenajarea Memorialului eroilor din s. Parcova; reparația străzilor locale; organizarea iluminatului public cu montarea cablurilor și a corpurilor de iluminat pe străzile satelor comunei;  amenajarea a două  gunoiști în satele Parcova și Fîntîna Albă; organizarea centralizată de colectare a deșeurilor pe comună; reabilitarea apeductului central din localitatea Parcova; deschiderea centrelor comunitare multifuncționale pentru persoanele în etate și cele defavorizate; identificarea și atragerea investițiilor pentru gazificarea satelor Fântâna Albă și Parcova.

 7. Alegerile locale sunt aproape. Ce mesaj aveți pentru cetățeni, dar și pentru colegii Dvs. care intenționează să candideze la funcția de primar?

 Stimați săteni, lucrurile bune trebuie să continue. Am lucrat cot la cot și împreună am reușit multe. Încrederea voastră îmi dă forță și mă motivează să merg mai departe. Împreună vom izbândi! Împreună, pentru Parcova și Fântâna Albă, pentru o Țară Europeană! Colegilor mei le urez succes, curaj, determinare. Să fim o echipă puternică de profesioniști, ghidați de scopul nobil de a munci pentru binele oamenilor.

 

Interviul a fost oferit pentru www.pldm.md