fbpx

Nadejda Plăcintă a fost votată în funcția de președintă a OF a PLDM

Astăzi, 12 mai, a avut loc Conferinţa a III-a a Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat peste 100 de femei din partea tuturor organizaţiilor teritoriale.

Delegatele la conferinţă au votat organele de conducere, au operat modificări în Regulamentul de funcţionare a Organizaţiei de Femei, în componența numerică a Biroului Permanent și a Consiliului Politic al OF a PLDM.

Prezent la eveniment, liderul PLDM, Tudor Deliu, a mulțumit doamnelor pentru implicare și a menționat că este foarte încrezător, că după reconstituire, Organizația de Femei a PLDM va fi mai activă și va constitui un suport important pentru partid.

”PLDM are femei destoinice. Și vă asigur, stimate doamne, că la viitoarele alegeri, femeile vor fi pe cele mai onorabile poziții. Noi suntem o forță și vom demonstra că PLDM este un partid puternic, format din oameni cu verticalitate. PLDM are misiunea să își reafirme poziția pe scena politică din Republica Moldova”, a spus Tudor Deliu.

În același timp, liberal-democratele Galina Tonu, Tamara Ambroci-Ivanov, Ludmila Mija și consilierul politic,  Eduard Marchitan au încurajat participarea activă a femeilor în politică.

Astfel, în funcţia de preşedintă a OF a PLDM a fost aleasă Nadejda Plăcintă. Vicepreședinte au fost votate: Galina Tonu, Valentina Pleșca, Elena Covaliuc.

Nadejda Plăcintă a mulțumit pentru încrederea acordată și a promis că își asumă responsabilitatea să fortifice și impulsioneze schimbări în Organizația de Femei a PLDM.

”Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și îmi asum cu toată responsabilitatea să aduc un suflu nou, fortificator pentru Organizația de Femei. Susțin cu toată fermitatea că nu mai putem sta în anonimat. A venit timpul schimbărilor. Începând de astăzi, vocea noastră va fi mai sonoră, deoarece suntem aici, ca să scriem împreună un nou capitol în istoria acestei organizații. Îmi doresc ca împreună să fim arhitecții unei structuri puternice, vitale și constructive. Forța noastră creatoare va da rezultate frumoase și tangibile. Firea noastră, a femeilor, este una luptătoare și eu, împreună cu dumneavoastră, voi demonstra că putem fi victorioase”, a spus noua președintă a OF a PLDM.

De asemenea, delegatele au adoptat Declaraţia Conferinţei a III-a a Organizaţiei de Femei, în care se menţionează direcţiile de activitate pentru următorii patru ani.

La finalul Conferinţei, doamnelor: Maria Pălărie, Svetlana Țîbărnă, Parascovia Antoniuc, Galina Voleanschi, Galina Tonu, Lucia Cucoș, Elena Covaliuc, Iulia Moraru, Svetlana Roșca, Lidia Popescu, Zinaida Roșioru le-au fost înmânate diplome pentru perseverenţă şi contribuţie la sporirea încrederii cetăţeanului în capacitatea de lider a femeii.