PLDM: Nu poate exista democrație fără o mass-media independentă şi acces liber la informaţii

Cel mai important criteriu de evaluare a angajamentului statului față de valorile democratice este nivelul de libertate a presei. Nu poate exista democrație fără acces liber la informaţii și fără o mass-media independentă. De la constituirea sa, PLDM a pledat întotdeauna pentru libertatea de exprimare, pentru dreptul cetățeanului de a fi informat obiectiv și echidistant.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, adresăm sincere felicitări tuturor profesioniştilor din mass-media care îşi fac meseria onest şi cu demnitate. Dumneavoastră vă revine o misiune pe cât de dificilă, pe atât de nobilă, mai ales în condițiile unui stat cu o democrație deficitară: de a aduce adevărul în casele oamenilor, fără obstacole, fără intimidări și fără cenzură!

Vă dorim inspiraţie şi curaj, libertate şi forţă pentru a vă putea exercita cât mai onest profesia de străjeri ai valorilor democratice!

Menționăm că Adunarea Generală a ONU a declarat ziua de 3 mai Ziua mondială a libertății presei pentru a aduce în atenția publică importanța și necesitatea respectării libertății de exprimare.