fbpx

PLDM a lansat Programul pentru Oxigenarea Moldovei

Partidul Liberal Democrat din Moldova a lansat Programul Național pentru Oxigenarea Moldovei (POM). Lansarea Programului a avut loc astăzi, 6 aprilie, în cadrul unei acțiuni de înverzire, unde membrii liberal-democrați au sădit 500 de stejari. La plantarea arborilor a participat conducerea formațiunii politice, reprezentanți ai Organizațiilor Teritoriale și Primare ale PLDM.

Președintele PLDM, Tudor Deliu a spus că scopul principal al acestui program este implicarea activă a tuturor cetățenilor în soluționarea unor probleme stringente ale mediului înconjurător, cât și împrospătarea, trezirea conștiinței, a spiritului civic și combativ al națiunii.

” Ne asumăm să fim primul partid din Moldova, care va începe și va realiza, nu doar o zi-două pe an, prin implicare și perseverență, oxigenarea statului nostru. Vom impulsiona cetățenii la conștientizarea problemelor din societate și la implicarea nemijlocită a celor care își doresc să respire un aer curat, într-un mediu democratic. Acesta este un proiect care construiește, nu dezbină. Sub umbrela lui se pot regăsi toți, indiferent de etnie, orientare politică, limbă, vârstă, etc. Un partid politic, prin membrii și simpatizanții săi, are posibilitatea să își prioritizeze acțiunile și să se implice în rezolvarea problemelor societății”, a spus Tudor Deliu la lansarea Programului.

PLDM menționează că implementarea programului POM se va realiza prin următoarele acțiuni:

  1. Regenerarea şi reconstrucţia ecosistemelor forestiere;
  2. Înverzirea parcurilor;
  3. Implicarea nemijlocită în soluționarea unor probleme de mediu la nivel local;
  4. Organizarea întâlnirilor cu cetățenii pentru edificarea unui raport constructiv, prin dezbaterea problemelor stringente ale societății;
  5. Implicarea activă a OT – urilor în dialogul cu cetățenii;
  6. Trasarea obiectivelor strategice de viitor ale partidului în dependență de necesitățile cetățenilor;
  7.  Construirea, împreună cu cetățenii, a unei societăţi liberale, în care fiecare să fie implicat activ, prin acțiuni concrete;
  8. Educarea cetăţenilor în spiritul democraţiei şi încurajarea acestora de a participa la viaţa politică şi publică;
  9. Crearea de poli informativi, pentru trezirea spiritului civic.

PLDM alege să respire, alături de toți cetățenii, un aer curat, într-o societate activă, responsabilă și conștientă. Acțiunile noastre se vor transforma în oxigen și fiecare POM sădit și cetățean implicat, vor reprezenta o moștenire prețioasă și va fi dovada unei munci asidue pentru generațiile viitoare!